OJC JO13 – GVV’63 JO13

790 444 GVV'63

Het is een milde, eerste dag van februari, als de bal gaat rollen tegen OJC in Rosmalen. De boodschap vooraf was kort en helder; lekker voetballen, bal het werk laten doen, breed houden en inzet leveren.

En waar het soms niet loopt zoals gepland, werd vandaag precies datgene gedaan zoals besproken. Met de wind in de rug en op een tapijtje waar Van Den Oever jaloers op zou zijn, speelden we vol beleving en werkten we hard.

Bovendien speelden we verstandig. Met name in de tweede helft hielpen we elkaar door zonder bal aanspeelbaar te zijn.
Vandaag stond onze verdediging als een huis en zijn we niet in de problemen geweest, onder regie van Lex. Jorn speelde vandaag in het blok voor onze laatste linie een hele puike pot en bracht veel voetbal. Op het middenveld waren we actief en speelden we vooruit.

Jochem was creatief en onze linker kant was zeer aanwezig. Ofschoon niet alle ballen met precisie werden gespeeld, waren de intenties en ideeën goed.
In de eerste minuten waren we nog wat zoekende, maar na tien minuten begonnen we druk te zetten op de tegenstander en hielden we ze goed op hun helft. Het was Thymen die na een dieptepass van Sam alleen op de goal af ging en keurig laag scoorde. Niet veel later trok Yannick zijn ‘skills’ van de training van afgelopen week door en stapte 2 man voorbij, waarna hij keurig en koelbloedig afrondde. Gejuich alom!

Met een mooie voorsprong gingen we de rust in, maar daar hebben we elkaar toch even opgepept. Niet verslappen, want de wind zou ons wellicht in deel 2 parten kunnen spelen.
Toch gebeurde dat niet. In feite waren we in de tweede helft nog sterker, met name omdat we vanuit het middenveld rustig aan de bal waren en simpel voetbalden. Er ontstonden dan ook vele driehoekjes, waarbij we beweeglijk waren.

Na een strakke voorzet van Sam over de grond, was het Fariz die onverbiddelijk afrondde. Ze kwam vanaf punt 16 ingelopen op de voorgetrokken bal en schoot deze in één streep bijna dóór het dak van de goal. Schit-te-rend!

De verdiende voorsprong hebben we niet meer weggegeven, omdat er tot de laatste minuut enorm hard werk gewerkt. Onze backs Koen en Aiden maakten nog wat speldeprikjes van OJC onschadelijk.
Een compliment! Aan iedereen! Niemand liet het vandaag afweten. Op positiviteit en inzet wisten we 3 punten uit Rosmalen weg te halen. Extra leuk voor onze jarige Willemien, de overwinning is ook een beetje een cadeautje voor haar. Van harte, allemaal!

Het was vandaag een feest om erbij te zijn. Daar dachten we vorige week wel anders over…?