Haaften 1 – GVV’63 1 (1-3)

1024 683 GVV'63

De tweede competitiewedstrijd van het nog prille seizoen bracht GVV ’63 naar de overkant van de Waal waar gevoetbald moest worden in en tegen Haaften. De thuisclub wacht nog op de eerste driepunter terwijl de bezoekers er al drie in de knip hebben.

Voor de ogen van veel Gamerse supporters startten de geel-zwarten fel en namen dan ook al na tien minuten een voorsprong door een fraaie treffer van Maverick van Maaren nadat het al in de eerste minuut een bal van Mathijs Libbers van de lijn afgehaald zag worden.

GVV ’63 bleef hierna de regie in handen te houden en was veelvuldig te vinden voor de goal van de luidruchtige doelman van Haaften. Ondertussen had GVV ’63 voetballend weinig te vrezen van de thuisclub. Fysiek had GVV ’63 wel het nodige te vrezen van de thuisclub. Haaften hanteerde veelvuldig de botte bijl en was ook niet vies van de nodige provocaties.

Totaal onverwachts kwam Haaften zelfs op gelijke hoogte. De arbiter was in gesprek met de aanvoerder van Haaften, stond met zijn rug naar de situatie toen Haaften snel een vrije trap nam en vervolgens een enkele meters buitenspel staande Haaftenaar voor de gelijkmaker zorgde. Tot verbazing van velen werd de goal goedgekeurd. GVV ’63 herpakte zich echter weer snel en zocht een nieuwe voorsprong. Haaften bleef er stevig ingaan en ontving naast wat gele kaarten nog voor rust ook een rode kaart.

Na rust draaiden de elf van Denny van Geffen de tien van Haaften nog strakker de duimschroeven aan. Een en ander leverde al vrij snel de 1-2 op door wederom Maverick die een corner van Jeffrey van der Meijden koppend tot doelpunt promoveerde. Haaften bleef op en over het randje spelen en GVV ’63 voetballend duidelijk beter.

Michel Kooijman was twee keer dicht bij een goal, Haaften eenmaal zonder verder ook maar voor enig gevaar te zorgen voor de goal van Maikel van Tuyl. Nadat de irritante captain van Haaften aan rood ontsnapte na een aanslag op invaller Moezzamel Ahmadzai gooiden de Gamerenaren een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief in het slot.

Het was Nick Linnenbank die een fraaie bal van Jeffrey snoeihard in het Haaftense doel knalde en zo voor de 1-3 eindstand zorgde.

Na deze verdiende overwinning staat er voor GVV ’63 volgende week zaterdag een echte test-case op het programma. Titelkandidaat BLC uit Den Bosch komt dan naar Sportpark Maartenshof. In het vorige, afgebroken seizoen stonden de Brabanders tweede en ook nu zijn ze sterk uit de startblokken gekomen. Om 14.30u worden er veel GVV-ers verwacht als er wordt afgetrapt voor deze, op voorhand spannende, wedstrijd.