Haaften 1 – GVV’63 1 (4-2)

1024 683 GVV'63

Voor het eerst in vele jaren stond de Waalderby tussen Haaften en GVV ’63 weer eens op het programma. De thuisclub stond op een tweede plaats en de bezoekers op een vierde plek: een heuse topper dus. Dat de gastheren over een levensgevaarlijke voorhoede beschikt was GVV ’63 al naar acht minuten achter toen de pijlsnelle Haaftense voorwaartsen de bal al twee keer achter Rick de Koning hadden liggen. Het was dan ook Rick die GVV ’63 met de nodige knappe reddingen in de eerste helft op de been hield tegen een aanvallend sterk Haaften. Menig vloeiende aanval van de thuisclub vond elke keer uitblinker Rick op zijn weg. GVV ’63 wist hier bitter weinig tegenover stellen en mocht blij zijn dat het na een half uur nog slechts 2-0 stond.

Tegen het einde van het eerste bedrijf kwam GVV “63 toch enkele malen voor de goal van de goalie van Haaften en in de 36e minuut was daar zowaar de aansluitingstreffer van de voet van topscorer Mathijs Libbers. Op slag van rust zette Lennart van de Werken de wedstrijd op zijn kop door van dichtbij voor de 2-2  te zorgen, waardoor GVV ’63 als door een wonder met even veel goals als Haaften de thee opzocht.

De tweede helft begon met wat meer balans dan voor de rust, maar opnieuw kwam de meest dreiging van de Haaftenaren. Na een kwartier ging de bal op elf meter na dat een van de rappe spitsen van Haaften binnen de zestien onrechtmatig  werd gestopt. Uitblinker Rick wist echter niet van wijken en ranselde de penalty dan ook uit zijn goal. De geel-zwarten verschenen wel wat vaker voor de goal van de gastheren maar konden niet echt aanspraak maken op een voorsprong.

Het was dan ook de thuisclub die halverwege de tweede helft opnieuw op voorsprong kwam na een snelle tegenstoot. Enkele minuten later gooide Haaften de wedstrijd definitief in het slot na een wederom vlot lopende aanval. De Gamerenaren gingen nog wel op zoek naar aansluiting maar het echte geloof en de overtuiging ontbraken om de thuisclub in verlegenheid te brengen. En aangezien ook Haaften het wel geloofde eindigde de Waalderby dan ook in een even logische, als terechte overwinning voor de overkant.

GVV ’63 zal zich de komende weken moeten herpakken om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. De eerste gelegenheid is daar komende zaterdag voor wanneer het Herwijnse Herovina te gast is op Sportpark Maartenshof. En niet te onderschatte, pittige tegenstander die de punten broodnodig heeft om uit de onderste regionen weg te blijven en aangezien GVV ’63 de punten nodig heeft om in het linkerrrijtje te blijven belooft het een interessante pot te worden. Vanaf 14.30u rekent de thuisclub op uw steun.