HSCC’61 JO14-1 – GVV’63 JO14-1 (2-4)

1024 640 GVV'63

Een uitwedstrijd in Heij- en Boeicop. Bij aankomst voelde het volgens mijn collega trainer even als een stapje terug in de tijd. Beetje traditioneel is het dorpje wel, maar kan niet ontkennen dat ik dit gevoel ook had toen ik in Gameren kwam wonen. Alles went kan ik je zeggen. Op het complex was niets aan te merken al voelt alles oud nu we bij GVV’63 zo up to date zijn geworden. Waar we wel van kunnen leren zijn moeten de goede velden. Een traditioneel goed potje voetbal zou mogelijk moeten zijn.

Met een incompleet team was het vandaag puzzelen voor de trainers. Veel verschuivingen en nieuwe onwennige posities voor sommige spelers. Dit mocht geen excuus zijn om niet te presteren, al hebben we er graag iedereen bij. De warming up was wat slordig en ongeconcentreerd, de vraag was of we er al klaar voor waren. Vanaf minuut 1 bleek dit niet zo te zijn. HSSC’61 speelde direct vooruit en consequent op onze helft. De reus op het middenveld maakte het ons fysiek moeilijk maar zeker ook door zijn uitstekende passes in de ruimte. We kregen geen grip op hem en dus het spel.

Zonder veel kansen weg te geven ondanks de weerstand was het toch GVV’63 dat op 0-1 kwam door een bal in de ruimte die Sam mee kon nemen op snelheid en in 1 tegen 1 eindelijk met links af maakte. Sam had de laatste weken wat problemen met het net vinden wat (onnodig) invloed had op zijn zelfvertrouwen. De treffer werd gevierd maar we waren net bijgekomen van dit momentje of het stond 1-1. Nog even aangekeken maar fysiek kregen we het niet voor elkaar op het middenveld. Ingrijpen dus! Begripvol liet Yannick zich al snel wisselen en Tshuma kreeg de opdracht waar andere niet in konden slagen. De angel uit hun spel halen.

Dit lukte direct al bleven we rommelig en onrustig spelen. Op individuele klasse maakte Sam op schitterende wijze 1-2 door met een solo en diverse bewegingen zijn tegenstander dol te draaien. Kort daarna zelfs 1-3 door Sam die zijn zelfvertrouwen een enorme boost had gegeven. Voor rust was het nog 2-3 door een foutje en onrustig uitverdedigen. Jammer want dit was onnodig en gaf de tegenstander weer hoop.

In de rust hebben we onze speelwijze overhoop gegooid en zijn 1-4-3-3 gaan spelen, niet dat deze tactische zet de beslissing was want de inzet en strijd veranderde het spelbeeld. Mo speelde echt heel erg goed als laatste man, Tshuma cijferde zich de hele wedstrijd weg voor het team, alle andere spelers werkte allemaal keihard en zo kregen we het spel onder controle. Mooi steekbal van Jochem was de beslissing, Sam mocht met de punt zijn 4e maken. Het verzet leek gebroken al is de tegenstander blijven strijden voor meer, echt gevaarlijk zijn ze niet meer geworden en was dat wel zo was Yari als meevoetballende keeper op zijn post. De energie vloeide uiteindelijk weg bij beide ploegen. Al was duidelijk te zien dat wij conditioneel de bovenliggende partij waren en helaas hebben nagelaten om meer te scoren.

Afgelopen week las ik over het 1e elftal van GVV’63 over het schrijven van geschiedenis om zich voor het eerst te plaatsen voor de volgende ronde. Ook wij hebben vandaag op dezelfde manier ons geplaatst voor de knock-out. Zwaar bevochten maar dat weet niemand meer als je praat over 3 wedstrijden 9 punten. 16 doelpunten voor en 4 tegen. Uitstekende cijfers en klaar voor de competitie.