MVV’58 1 – GVV’63 1

1024 768 GVV'63

Na de afgelasting van vorige week stond de wedstrijd tegen promovendus MVV ’58 op het programma. De ploeg uit Meteren heeft al redelijk zijn draai gevonden in 3D en beschikt ook over enkele prima spelers. Op het kunstgras was de start van de geel-zwarten nog redelijk, wat ook resulteerde in enkele kansjes.

De thuisclub liet zich echter ook niet onbetuigd en GVV ’63 kwam dan ook een paar keer goed weg bij kansen voor MVV ’58. Toch was het GVV ’63 dat als eerste het net wist te vinden. Daniel Bouma, die eerder al een kopbal op de lijn gekeerd zag worden, opende de score met het hoofd na goed voorbereidend werk van Michel Kooijman. In het laatste kwartier voor rust hield GVV ’63 redelijk controle over de wedstrijd en was de 0-1 ruststand dan ook niet onlogisch.

MVV ’58 was na rust duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen dan GVV ’63 want binnen een minuut lag de gelijkmaker achter doelman Rick de Koning na een vlotte aanval. Deze snelle gelijkmaker deed geen alarmbellen afgaan bij de mannen van Denny van Geffen.

Integendeel zelfs, ze bleven zonder veel bezieling over het Meterense kunstgras lopen en zakten af naar een bedenkelijk niveau. Het was dan ook niet verrassend dat halverwege de tweede helft MVV ’58 de leiding nam zonder tot groots spel te komen. Deze achterstand bleek voor GVV ’63 ook geen rede om er een tandje bij te zetten. Het vertoonde spel bleef belabberd en een gelijkmaker leek er dan vooralsnog niet in te zitten. En toch viel deze nog.

Werkelijk uit het niets was het Mathijs Libbers die op schitterende wijze de bal over de kleine doelman van MVV ’58 krulde; 2-2. Lang konden de Gamerenaren niet genieten van de gelijke stand, want 10 minuten voor tijd kwam de thuisclub wederom op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal simpel achter Rick gekopt en de 3-2 was een feit. In de resterende tijd wist GVV ’63 de knop niet meer om te zetten en kon er dan ook geen moment aanspraak worden gemaakt op de gelijkmaker en bleef de stand ongewijzigd met een terechte nederlaag als gevolg.

Alles bij elkaar opnieuw een beschamend resultaat voor GVV ’63 dat zich nu in degradatienood bevind. Hopelijk is iedereen zich hiervan doordrongen en wordt er komende zaterdag wel strijd geleverd tegen het onbekende Zwaluwe. Aanvang op Sportpark Maartenshof is 15.00u.