NEO’25 1 – GVV63 1 (3-2)

1024 683 GVV'63

Voor de vierde competitieronde moest GVV ’63 naar Sprang-Capelle om de strijd aan te binden met NEO ’25. Even als GVV ’63 hadden de gastheren tot op heden ook drie punten binnen gehaald, voor beide teams was winst dus noodzakelijk om nu al niet naar de onderste regionen van de ranglijst te zakken.

De thuisclub was hier van begin af aan beter van doordrongen dan de elf van Denny van Geffen die zijn basiself weer flink had gewijzigd ten opzichte een week eerder. De Sprangse Tricolores namen van meet af het heft in handen en het spel speelde zich merendeels op de Gamerse helft af. GVV ’63 hield het eerste kwart met kunst- en vliegwerk het doel schoon en verscheen dan ook maar sporadisch voor de vijandelijke goal.

Toch namen de geel-zwarten halverwege onverwacht de leiding. Na een vlotte aanval over veel schijven belandde de bal bij Jeffrey van der Meijden die het leer op schitterende wijze over de aan de grond genagelde Sprangse doelman krulde; 0-1.

Ondanks deze plotselinge voorsprong gingen de Gamerenaren niet makkelijker voetballen en bleven de gastheren de bovenliggende partij. Toen het er naar uitzag dat GVV ’63 met een voorsprong zou gaan rusten viel in de 43e minuut alsnog de gelijkmaker na zwak ingrijpen van de Gamerse achterhoede, 1-1-bij rust derhalve.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. NEO ’25 bleef de baas op het veld en had vooralsnog weinig te duchten van GVV ’63 dat zonder bezieling bleef spelen. Er was echter voor NEO ’25 weer zwak verdedigen van Gamerse kant voor nodig om tot scoren te komen.

Na deze voorsprong kon worden verwacht dat GVV ’63 er een schepje boven op zou gooien, maar de Gamerenaren bleven ongeinspireerd rond lopen en de gelijkmaker hing dan ook geen moment in de lucht. Toch kwam deze na 70 minuten op het bord. Een soepele combinatie op rechts met Daniel Bouma en invaller Nick Ekelmans eindigde bij Patrick Kooijman die beheerst de 2-2 achter de jeugdige NEO-goalie schoof. GVV ’63 geloofde nu eindelijk in een goed resultaat en toonde plots wel inzet en passie.

Maar 10 minuten voor tijd kregen de Gamerenaren het deksel op de neus toen andermaal zwak verdedigen leidde tot 3-2 voor de gastheren. In de resterende tijd slaagde GVV ’63 er niet meer in om de bakens te verzetten en werd op een terechte nederlaag afgestevend.

Na deze nederlaag, de derde al in het prille seizoen, zal er volgende week tegen NOAD ’32 uit een ander vaatje moeten worden getapt om niet in degradatiezorgen te komen. Kwaliteit is er meer dan voldoende, nu nog de juiste instelling en een vast basisteam om de broodnodige punten binnen te halen. Op Sportpark Maartenshof wordt tegen de Wijk en Aalburgers om 15.00u afgetrapt, waarbij de geel-zwarten steun van de eigen aanhang goed kunnen gebruiken.