Sparta’30 1 – GVV’63 1 (3-0)

1024 682 GVV'63

Na een jaar afwezigheid maakte GVV ’63 zijn come-back in de 3e klasse. In Andel moesten de geel-zwarten de strijd aangaan met Sparta ’30. Het was na een wisselvallige voorbereiding afwachten hoe de mannen van Jan van Setten er voor stonden.

Er was duidelijk sprake van een koude start voor de Gamerenaren. Uit een afgeslagen corner konden de gastheren vrij eenvoudig de 1-0 binnen schieten. GVV ’63 rechtte hierna op knappe wijze zijn rug en trok met goed aanvalsspel richting de Andelse goal. De thuisclub kwam nauwelijks meer van zijn eigen helft af en moest dan ook alle zeilen bijzetten om de bezoekers van scoren af te houden. De goalie van Sparta ’30 bleek de grote sta-in-de-weg voor GVV ’63. De stevige doelman maakte op knappe wijze inzetten van Matthijs Libbers, Daniel Goncalves en Richan Kreling onschadelijk.

Bovendien hadden Lennart van de Werken en Stefan Blom de pech dat hun schoten net langs, de voor GVV ’63, verkeerde kant van de paal gingen. En wanneer de Spartaanse keeper geen antwoord had op Gamerse doelpogingen was daar tot twee keer toe de lat en eenmaal de paal om de 1-0 voorsprong voor Sparta ’30 tot de thee vast te houden.

De eerste tien minuten na de kantwisseling raakte de wedstrijd meer in balans met wel GVV ’63 als meest aanvallende partij. Het was echter toch weer Sparta ’30 dat scoorde. Een scrimmage voor de Gamerse goal werd veel te simpel in 2-0 omgezet. Meteen hierna had Richan de aansluitingstreffer op de pantoffel. Keurig vrij gezet voor de goal door Lennart gaf de Andelse keeper opnieuw geen krimp en bleef het derhalve 2-0.

Hiermee verdween ook langzaam het laatste sprankje bij GVV ’63 op een positief resultaat. Er werden door de gasten nog wel wat speldenprikjes uit gedeeld, maar die brachten de thuisclub niet van zijn stuk. Ook een aanvallende wissel en omzetting boden geen soelaas meer voor GVV ’63, Sterker nog, in de blessuretijd wist Sparta ’30 zelfs nog te scoren en zo de eindstand op een geflatteerde 3-0 te brengen.

Volgende week zaterdag om 15.00u komt het Tilburgse Willem2 naar Sportpark Maartenshof. Wanneer er dan hetzelfde spel als met name in de eerste helft op de mat wordt gelegd dan behoort een driepunter zeker tot de mogelijkheden tegen deze ook nog puntloze promovendus.