Verslag GDC 1 – GVV63 1 (2-5)

1024 768 GVV'63

In het altijd winderige Eethen moest GVV ’63 aantreden tegen de sterke nummer 3 van de ranglijst, GDC. De thuisclub liet in de openingsfase gelijk merken niet voor niets hoog te staan in de stand.

De geel-zwarten moesten meteen in het defensief en mocht doelman Rick de Koning dankbaar zijn dat het twintig minuten duurde alvorens GDC de score opende. Hiervoor hadden ze wel een zeer discutabele penalty nodig na vermeend hands van de sterk spelende Patrick Kooijman.

Deze goal was voor GVV ’63 het sein om alle schroom van zich af te gooien en verbeten op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De wedstrijd kantelde langzamerhand in het voordeel van de mannen van Denny van Geffen. Binnen het half uur stond dan ook de gelijkmaker op het bord. Mathijs Libbers kopte door op de andermaal prima spelende Jeffrey van der Meijden en deze schoof de bal keurig achter de keeper van GDC.

GVV ’63 nam het heft nu stevig in handen en de gastheren kwamen er in de eerste helft niet meer aan te pas. Nog voor rust wist GVV ’63 twee keer het net van GDC te vinden. Allebei de keren stond Jeffrey met twee puike vrije trappen aan de basis van de goal. De eerste werd binnen gekopt door Mathijs en bij de tweede torende Daniel Bouma boven alles en iedereen uit om schitterend de 1-3 ruststand in de kruising te koppen.

Na de thee bleven de Gamerenaren de baas op het veld en trokken dan ook de lijn van voor de rust door. Al vrij snel viel de vierde treffer voor GVV ’63 na een mooie aanval over links. Het was opnieuw Jeffrey die aan de basis stond, zijn inzet belande op de paal, waarna de rebound van Mathijs op goalie van de Eethenaren belande, maar de daarop volgende rebound was een prooi voor Sjoerd Kolkman; 1-4.

GDC probeerde wel het tij te keren, maar kreeg nul op het rekest van de dit keer onverzettelijke Gamerse achterhoede. Daar waar in vorige wedstrijden de passie ver te zoeken was liet GVV ’63 nu een uitstekende instelling zien en liet de thuisclub dan ook machteloos.

En toen kwam het mooiste moment van deze middag. De tot dan toe anoniem spelende Michel Kooijman gooide er een kwartier voor tijd een weergaloze solo uit die op nog weergalozere wijze werd afgerond met fabelachtige krul vanaf ongeveer de achterlijn over de kansloze GDC-goalie. Een goal die in de Champions League thuis hoort. De wedstrijd was gespeeld. Voor de statistiek scoorde de thuisclub nog wel tegen, maar mocht GVV ’63 drie broodnodige punten bijschrijven na een klinkende 2-5 zege.

Volgende week om 15.00u kan GVV ’63 weer vol aan de bak tegen de nieuwe nummer 3, NOAD ’32 uit Wijk (en Aalburg). Als er weer de zelfde inzet als vandaag wordt getoond kan er wederom een mooi resultaat worden gehaald met steun van de eigen aanhang.