Verslag GVV’63 1 – GDC 1 (0-1)

1024 683 GVV'63

Voor de tweede achtereenvolgende zaterdag stond er voor GVV ’63 een thuiswedstrijd op het programma. GDC uit Eethen kwam op bezoek op Sportpark Maartenshof. Een tegenstander die mee wil doen om de prijzen in 3D. En aangezien de thuisclub zich wilde revancheren voor de twee zeperds van de vorige weken waren er voldoende ingrediënten aanwezig om een boeiende pot te verwachten.

En de toeschouwers werden door beide ploegen op hun wenken bediend. GVV ’63, met Nick Ekelmans weer op de vertrouwde positie in de defensie, zocht daar waar mogelijk de aanval en ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Met name hun linkerspits ontpopte zich tot een handenbinder voor de Gamerse achterhoede.

Maar met de uitblinkende Maikel van Tuyl in de goal kwamen de Eethenaren niet tot scoren. Aan de andere kant kon GVV ’63 niet echt voor problemen zorgen in de GDC-defensie waardoor na 45 minuten nog steeds de brilstand op het bord stond.

In de tweede helft ontrolde zich een spelbeeld dat veel op dat van de eerste helft leek. De geel-zwarten streden voor elke meter, maar de blauw-gelen uit Eethen gaven geen krimp en zetten ook vol in op de winst. Er kwam dan ook steeds meer werk voor Maikel, maar GVV ’63 hield kranig stand.

Toch kwam GDC in de 84e minuut op voorsprong toen vanaf de zijkant een van richting veranderd schot achter Maikel belandde. De mannen van Denny van Geffen rechten nog eenmaal de rug en waren via een kopbal van invaller Thomas van der Ley op de lat zelfs nog dicht bij de gelijkmaker, maar het geluk was niet aan Gamerse zijde deze middag.

In Sprang-Capelle treedt GVV ’63 volgende week om 14.30u aan tegen sv Capelle. Als er wordt voort geborduurd op het spel van deze middag dan moet een positief resultaat zeker mogelijk zijn.