Verslag: GVV’63 1 – Haaften 1 (1-0)

1024 683 GVV'63

Een veilige plaats in de middenmoot was er te vergeven in de Waalderby tussen GVV ’63 en Haaften. De mannen van Denny van Geffen zitten sinds de winterstop in een positieve spiraal, terwijl de Haaftenaren de laatste weken aan een val op de ranglijst bezig zijn. Maar de bezoekers weten het net echter altijd nog makkelijk te vinden, dus is de wedstrijd bepaald geen gelopen koers.

GVV ’63 ging voortvarend van start en al na drie minuten werd er afgedrukt. De andermaal sterk spelende Mathijs Libbers kwam op 25 meter recht voor de goal in balbezit, stoomde op richting de Haaftense goal en op zijn hard en geplaatst schot in de linkerbenedenhoek bleef de lange goalie van de bezoekers het antwoord schuldig; 1-0.

Gesterkt door deze vroege voorsprong nam GVV ’63 het heft stevig in handen en speelde het spel zich hoofdzakelijk af voor het doel van de bezoekers. Na een sterke actie van Mathijs kon Richan Kreling net niet de bal binnen glijden om zo de voorsprong te verdubbelen. Ook de volgende kans was voor Richan, maar hij aarzelde te lang na goed doorzetten van Nick Ekelmans. Haaften stelde hier niet al teveel weerwerk tegenover.

Slechts bij twee vrije trappen moest Maikel van Tuyl in actie komen om de gasten van score af te houden. Voor de rust werd er dan ook niet meer gescoord.

In de tweede helft namen de bezoekers meer het initiatief en hadden dan ook meer balbezit dan de thuisclub. De dadendrang van Haaften leidde echter geen moment tot gevaarlijke situaties voor de goal van Maikel ondanks de nodige vrije trappen en corners die ze kregen. De geel-zwarten waren echter ook niet bij machte om een gevaarlijke tegenstoot te plaatsen waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

Kansen ontstonden er dan ook nauwelijks. Pas in blessuretijd deed zich de beste kans van de tweede helft voor toen invaller Thomas van der Ley Daniel Bouma bediende, maar diens ongecontroleerde inzet verdween hoog over de goal van de luidruchtige Haaftense goalie. De vroege 1-0 bleek derhalve dan ook de eindstand.

Door dit prima resultaat heeft GVV ‘63 een keurige zevende plaats op de ranglijst bereikt, en wellicht zit er nog meer in. GVV ’63 hervat de competitie weer op zaterdag 4 mei wanneer om 15.00u sv Capelle naar Sportpark Maartenshof komt. Met de vorm van de laatste maanden, en steun van het thuispubliek kan er mogelijk weer iets moois worden neergezet.