Verslag: GVV’63 1 – Olympia’60 1 (1-0)

630 853 GVV'63

Onder prima omstandigheden moest GVV’63 de strijd aanbinden tegen degradatiekandidaat Olympia ’60 uit het Brabantse Dongen, die de punten broodnodig hebben. Ook voor de equipe van Jan van Setten was een driepunter welkom om uit de onderste regionen weg te blijven.

De thuisclub had dan ook in de eerste 45 minuten meer het initiatief dan de bezoekers, maar wist nauwelijks gevaar te stichten voor de goal van de Brabanders. En aangezien Olympia’60 hier helemaal niets tegenover stelde was het logisch dat er, ondanks twee kleine kansjes van Richan Kreling en de onvermoeibare Moezzamil Ahmadzai, met de brilstand werd gerust.

Na de thee tapte GVV ’63 duidelijk uit een ander vaatje en speelde het spel zich steeds meer af op de speelhelft van de gasten. De sterk ingevallen Daniel Bouma was dichtbij de openingstreffer maar vond, na een bal van Lennart van de Werken op de paal in de rebound de Dongense goalie op zijn pad.

De doelman van Olympia ’60 bleek ook een sta-in-de-weg voor Karim Kaaouass en wist met hulp van de paal de nul te houden. Ook een inzet van de prima ingevallen A-junior Sjoerd Kolkman, na goed voorbereidend werk van Moezzamil, werd een prooi voor de keeper van Olympia ’60.

Aan de andere kant van het veld had Maikel van Tuyl een makkelijke middag. Bij een van de spaarzame acties voor zijn goal van de gasten raakte hij echter wel geblesseerd en moest zich een kwartier voor tijd laten vervangen door Rick de Koning. De tijd tikte verder in het voordeel van Olympia ’60 en de wedstrijd leek doelpuntloos te gaan eindigen.

Maar niets was echter minder waar. In de vijfde minuut van de totaal zeven minuten blessuretijd kreeg GVV ’63 andermaal een corner. Dennis de Bruin bracht de hoekschop voor de goal, waar Jordy van Tuyl met zijn rechterknie de luid bejubelde 1-0 achter de goalie van Olympia ’60 werkte. De bezoekers waren k.o. en de drie punten bleven verdiend in Gameren.

Aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag, komt Sparta ’30 naar Sportpark Maartenshof. De geel-zwarten kunnen dan ook weer de borst nat maken, want ook de Andelnaren zitten in degradatienood en zullen dan ook ongetwijfeld hard knokken voor een goed resultaat. Voor GVV ’63 is het een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor de onnodige nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen. Om 15.00u wordt er, voor het oog van hopelijk veel Gamerenaren, afgetrapt.