Verslag: GVV’63 1 – SC Everstein 1 (1-1)

720 480 GVV'63

De harde, schuin over het veld staande, wind was de grootste tegenstander en medestander in de wedstrijd tussen GVV ’63 en de in zwaar weer verkerende nummer drie Everstein. Beide teams gooiden gelijk een gezonde dosis werklust in de strijd en wilden zo snel mogelijk scoren.

Daniel Bouma deed dat al voor GVV ’63 na vijf minuten van af de penaltystip. Nick Ekelmans werd, na een goede voorzet van Richan Kreling, van achteren gehaakt dus restte de scheidsrechter niets anders dan de thuisclub een strafschop te geven; 1-0 derhalve. De geel-zwarten bleven hierna de bovenliggende partij en kregen mogelijkheden op verdubbeling van de voorsprong maar de nauwkeurigheid liet hiervoor te wensen over.

Na een half uur wisten de gasten uit Everdingen zich steeds meer onder de Gamerse druk uit spelen en lieten dan ook zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Invaller -doelman Rick de Koning hoefde echter nauwelijks op te treden en aangezien zijn collega aan de andere zijde het ook niet meer al te druk kreeg bleef het in de eerste helft bij die ene treffer van Daniel.

Na rust kregen de mannen van Denny van Geffen de wind schuin tegen, maar wist daar best wel raad mee en deed beslist niet onder voor de nummer drie van 3D. Langzamerhand kregen de Utrechtenaren meer grip op het spel en zochten meer en meer de gelijkmaker.

Halverwege viel de 1-1 dan ook. Een vlot gegeven vrije trap werd, gedragen door de wind, snoeihard achter Rick geschoten. Snel hierna had Nick de thuisclub weer op voorsprong kunnen brengen, maar hij kwam net een teenlengte tekort op een voorzet van Mathijs Libbers.

En aangezien ook Everstein geen genoegen nam met de gelijke stand werd er tussen beide teams volop strijd geleverd zonder dat de beide goalies echter aan de bak moesten. Al met al konden beide teams dan ook leven met de terechte 1-1 eindstand.

In en tegen Vuren moet GVV ’63 volgende zaterdag vol aan de bak om drie punten de Waal over te slepen. Winst is voor beide ploegen het enige wat telt om de onderste regionen te verlaten en een plaats te vinden in de middenmoot. Hopelijk weten veel Gamerenaren de weg naar Vuren te vinden. Om 14.30u is de aftrap.