Verslag GVV’63 1 – SV Capelle 1 (1-1)

1024 683 GVV'63
Ondanks de regen hadden nog veel mensen de weg gevonden naar Sportcomplex Maartenshof. Een mooi affiche: nr 2 GVV’63 tegen nr 3 SV Capelle. De eerste schietkans was voor de gasten, maar dit schot ging naast. Daarna golfde het spel op en neer en waren er schietkansen voor Mathijs, Richan en Karim. Helaas troffen deze geen doel. Mathijs werd nog gevaarlijk met een kopbal maar kon er niet voldoende kracht achter zetten. Het goed combinerende Capelle had in de eerste helft een veldoverwicht en kreeg nog een behoorlijke kans.  Deze inzet werd met een katachtige reflex gepareerd door doelman Rick de Koning. Ruststand 0-0.
Na de pauze kwam SV Capelle al snel op voorsprong. In de 50e minuut werd een vrije trap ingekopt door Davey van Balkom 0-1. GVV’63 ging niet bij de pakken neerzitten, maar deed er een extra schepje bovenop. SV Capelle werd teruggedrongen en kwam niet meer aan voetballen toe. GVV’63 kreeg grote kansen maar wist deze niet te benutten. Richan kwam vrij voor de keeper, maar schoot naast. Een inzet van Mathijs werd van de lijn gehaald en ook Karim was niet succesvol. Na 70 minuten wist Dennis de Bruin met een afstandsschot het doel wel te vinden. Echter deze goal werd door de scheidsrechter afgekeurd omdat een andere speler buitenspel had gestaan.
Toch bleef GVV’63 druk zetten. In de 81 minuut was het Mathijs Libbers die met een fraaie kopbal de gelijkmaker binnen werkte 1-1. Daarna kreeg GVV’63 nog enkele mogelijkheden om de volle buit binnen te halen. Maar ook SV Capelle kreeg nog één kans. Een Capelle spits ging richting de goal en werd door Bert van Selm gevloerd. Echter de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en gaf de vrije trap aan GVV’63. Dit zorgde voor veel emotie bij Capelle-spits Moonen, die met zijn tweede gele kaart kon vertrekken. Eindstand 1-1. Een prima tweede helft van onze geel-zwarten, waarin teveel kansen onbenut bleven. Toch stapte GVV’63 als morele winnaar van het veld.
Volgende week is er een beker/inhaalprogramma. Op zaterdag 18 november gaat GVV’63 op bezoek bij koploper NOAD’32.