Verslag: GVV’63 1 – Vuren 1 (2-1)

1024 683 GVV'63

Sportpark Maartenshof was zonovergoten en de grasmat lag er uitstekend bij, kortom niets stond thuisclub GVV ’63 en koploper Vuren in de weg om er een enerverende wedstrijd van te maken. En enerverend werd het deze zaterdagmiddag.

  

GVV ’63 was duidelijk uit op eerherstel na de nederlaag van vorige week en zette de bezoekers dan ook gelijk vast op eigen helft. Daniel Bouma was al na vijf minuten dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet ging , uit een moeilijke hoek, rakelings voorlangs. Het eerste wapenfeit van Vuren kwam na twaalf minuten, maar leverde dan ook gelijk de 0-1 op. Hun gevaarlijke linkerspits zette hard voor en van dichtbij werd in het centrum de bal achter Maikel van Tuyl geknald.

De geel-zwarten lieten zich niet van de wijs brengen door deze domper en ging verder met waar men mee begonnen was; Vuren acteruit drukken en jagen op goals. Kansen kwamen er dan ook volop voor GVV ’63. Daniel kopte van dichtbij over na een voorzet van de onvermoeibare rechtsback Moezzamel Ahmadzai. Uit een kopie hiervan werd opnieuw over gekopt. Halverwege viel dan toch de dikverdiende gelijkmaker.

Weer kwam de voorzet van Moezzamel en nu was Richan Kreling het eindstation. Zijn harde knal was de goalie van Vuren te machtig en de 1-1 was daar. GVV ’63 bleef de bovenliggende partij en kreeg via Sjoerd Kolkman, Daniel en Richan, na een fraaie individuele actie kansen om op voorsprong te komen, maar wisten het net niet te vinden. Vuren liet zich nauwelijks meer gelden en zo werd er met 1-1 de kleedkamers op gezocht.

In het tweede bedrijf kwam er meer balans in de wedstrijd. De gasten probeerden zich meer onder de druk van Gamerenaren uit te spelen. Dit lukten ze wel enigszins maar Maikel hoefde zich niet echt in te spannen om de inzetten van Vuren onschadelijk te maken. Daar waar mogelijk bleef GVV ’63 de aanval zoeken en wist dan ook enkele keren gevaar te schichten voor de goal van de onzekere Vurense doelman.

Uit een van deze aanvallen hield GVV ’63 een strafschop over toen een Vurenaar Richan aantikte binnen de beruchte lijnen. Dennis de Bruin maakte vanaf elf meter geen fout schoot de terechte 2-1 op het bord. Voor Vuren was dit het sein om vol op zoek te gaan naar de 2-2. De druk op de Gamerse goal nam dan ook flink toe en de achterhoede kon vol aan de bak tegen de aandringende gasten. Trainer Denny van Geffen bracht met Bjorn van Bruchem, Nick Ekelmans en Mathijs Libbers kort na elkaar drie verse krachten in om de dadendrang van de gasten te beteugelen. Dit lukten vooralsnog en met handenbinder Mathijs in de spits kwam GVV ’63 regelmatig onder de Vurense druk uit.

  

Sjoerd was zelfs met een fraaie trap over de ver voor zijn goal staande Vurense goalie dicht bij een derde Gamerse goal, helaas landde de bal op de paal. De strijd bleef hierdoor open op een tien minuten voor tijd sloeg plots de vlam in de pan in de tot dan toe sportieve match. Een opstootje tussen enkele GVV-ers en enkele Vurenaren leverde drie rode kaarten op. Arbiter Van Vreeswijk hield rood voor, daar waar geel werd verwacht, aan Bjorn, Nick en een geblokte speler van Vuren. In de resterende speeltijd wist GVV ’63 de 2-1 voorsprong met kunst- en vliegwerk en op karakter over de streep te trekken en had het middels Mathijs zelfs nog kunnen scoren.

Na deze uitstekende teamprestatie wacht GVV ’63 komende zaterdag weer een uitwedstrijd. Om 14.30u wacht in Hei- en Boeicop het hoog aangeslagen HSSC ’61 als opponent. Hopelijk weten veel Gamerenaren de weg naar Sportpark Het Plein te vinden om getuige te zijn van een, andermaal, enerverende pot.