Verslag: GVV’63 1 – vv Zwaluwe 1 (4-4)

396 396 GVV'63

Na meer dan 20 jaar moest GVV ’63 voor de competitie weer eens aantreden tegen Zwaluwe uit het Brabantse Lage Zwaluwe. De gasten spelen doorgaans in de 2e klasse maar moesten door de degradatie van vorig jaar een stap terug doen. Dat de gasten graag weer terug willen naar dat niveau lieten ze in het begin gelijk blijken. Op het zware hoofdveld van Sportpark Maartenshof drongen de bezoekers de thuisclub in de eerste tien minuten gelijk terug zonder tot grote kansen te komen.

GVV ’63 ging zich echter langzamerhand onder de Zwaluwese druk uit spelen en verscheen ook enkele malen gevaarlijk voor de goal van de bezoekers zonder tot goals te komen. Zwaluwe nam na twintig minuten toch de leiding toen een vlot lopende aanval eindigde met een bal waarop Rick de Koning het antwoord schuldig moest blijven.

De geel-zwarten waren hierdoor even van slag en moest vol aan de bak om de dadendrang van de gasten te beteugelen. Nadat GVV ’63 zich had herpakt werd de jacht op 1-1 in gezet. Vijf minuten voor rust viel deze dan ook. Mathijs Libbers tikte de bal door naar de snelle Michel Kooijman en deze wist, alleen voor de Zwaluwe-goalie, wel raad met deze kans; 1-1.

En nog was de koek voor rust niet op toen Michel een pass van Daniel Bouma slim liet lopen voor Jeffrey van der Meijden die beheerst voor de 2-1 ruststand zorgde.

In de tweede helft ging Zwaluwe gelijk fel van start om de gelijkmaker te forceren en kwamen de Gamerenaren een paar keer goed weg. Hierdoor ontstond er ruimte voor de thuisclub die aan Michel wel besteed was en deze scoorde na een knappe actie dan ook al even knap de 3-1.

Zwaluwe weigerde zich echter al bij een nederlaag neer te leggen en ging, met nog een half uur te gaan, vol voor goals. Al vrij snel viel dan ook de aansluitingstreffer. Een vrije trap op het randje van de zestien werd onberispelijk omgezet in 3-2. Toen twintig minuten voor tijd ook nog de gelijkmaker viel was de wedstrijd weer volledig open en gingen beide ploegen voor een driepunter.

Het was GVV ’63 dat opnieuw op voorsprong kwam. Michel liet de Brabantse achterhoede weer eens zijn hielen zien en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald met een penalty als gevolg. Jeffrey zette deze feilloos om in 4-3. De bezoekers namen ook hier geen genoegen mee en scoorden vijf minuten voor affluiten de 4-4.

GVV ’63 kreeg nog een goede mogelijkheid toen een overtreding op Michel twintig meter voor de goal een vrije trap opleverde. Daar waar iedereen op Jeffrey rekende besloot Muzzamil Ahmadzai de bal twee meter over de goal van Zwaluwe te schieten en bleef de stand 4-4.

Na dit al met al enigszins teleurstellende gelijkspel moeten de elf van Denny van Geffen volgende week zaterdag aantreden tegen sub-topper GDC. Wellicht kan dit de kentering worden voor GVV ’63 in een tot op heden tegenvallend seizoen. Hopelijk zijn er veel Gamerenaren aanwezig als er om 14.30u wordt afgetrapt in Eethen.