Verslag: Herovina 1 – GVV’63 1 (3-0)

650 326 GVV'63

Sportpark De Kol in Herwijnen was het decor voor de tweestrijd tussen degradatiekandidaat Herovina en GVV ’63. De elf van Jan van Setten waren na twee opeenvolgende zeges goed bezig en de thuisclub kon de drie punten goed gebruiken in de degradatiestrijd.

Dit zou een garantie moeten zijn voor een pot voetbal met volop strijd en beleving. Niets was echter minder waar .De wedstrijd ving aan in een slaapverwekkend tempo en leek alles in zich te hebben om als een typische 0-0 wedstrijd de boeken in te gaan zoals ook de heenwedstrijd in Gameren was gelopen, tempo en passie waren aan beide kanten ver te zoeken en de lange bal voerde de boventoon.

Toch viel na een kwartier de eerste goal. Een lange trap naar voor van Herovina leidde tot een misverstand tussen Dennis de Bruin en doelman Rick de Koning waar een Herwijnenaar optimaal van profiteerde en de 1-0 aan liet tekenen. Toen nog geen tien minuten later Ronald van Wijk de bal pardoes in de voeten van een van de gastheren schoof had deze vrije doorgang naar Rick en de 2-0 achterstand was daar. De geel-zwarten stelden hier, behoudens een gevaarlijke vrije trap van Lennart van de Werken, bitter weinig tegenover en gingen dan ook met een 2-0 achterstand rusten.

Gelijk na de rust kreeg de thuisclub een dot van een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar van dichtbij werd hoog over geknald. Hierna ging GVV ’63 op zoek naar de aansluitingstreffer zonder daar ook maar een moment aanspraak op te kunnen maken.

Kansen ontstonden er nauwelijks en ook een reeks corners was niet aan de Gamerenaren besteed, al was Stefan Blom met een kopbal nog het dichtst bij een goal. Herovina bleef makkelijk overeind, de bal werd zonder pardon weg geroeid en daar waar nodig een overtreding niet uit de weg gegaan. In de 90e minuut schoot Herovina van dichtbij de 3-0 tegen de touwen en blies de arbiter voor de laatste maal op zijn fluit in deze slechte wedstrijd.

GVV ’63 is komende zaterdag vrij en krijgt op 5 mei kans om zich te revancheren. Olympia ’60 uit Dongen is dan om 15.00u te gast op Sportpark Maartenshof waar het thuispubliek op een overwinning hoopt. De Dongenaren zitten ook in de degradatiezorgen en zullen dan ook hun huid zo duur mogelijk willen verkopen.