Verslag ODC JO11-1 – GVV’63 JO11-1 (4-2)

600 265 GVV'63

Vol vertrouwen vertrekken we al voor dag en dauw richting Boxtel voor de wedstrijd tegen ODC.
In de afgelopen weken hebben we laten zien wat we kunnen, en dat zijn we vandaag ook weer stellig van plan. Bovendien is er zowel op maandag als op woensdag goed getraind.
Het zal overigens één van de weinige keren zijn waar we het in ieder geval op lengte sowieso weten te winnen!

We trappen stipt om half negen af op een vochtig en glad kunstgrasveld, waar de bal zeker in het eerste kwartier zo glad lijkt als een aal.

Want de geel-zwarten krijgen maar moeilijk controle over het ronde object en het lijkt sowieso of ze nog niet goed wakker zijn.
Ondanks dat weet Noud de bal al snel binnen te prikken. Niet veel later scoort ODC, een goal waarbij we enkel onszelf iets kunnen verwijten.

Het was slap, ongeconcentreerd en slordig. Weinig beweging, weinig acties en te voorzichtig in de duels. En dat zeggen wij, omdat wij als trainers ook graag een sprankelend GVV’63 JO11-1 zien.
Goed voetbal begint met inzet en concentratie! Het duurde dan ook niet lang of de tegenstanders weten het net vaker te vinden.

Allemaal doelpunten die we konden zien aankomen en die we hadden kunnen voorkomen.

De ranja in de rust smaakte zowel letterlijk (niet te drinken) als figuurlijk bitter, maar door een scherpe speech in de rust betraden we toch met wat meer agressie de mat voor het tweede bedrijf.

Er werden wat meer duels gewonnen en we voetbalden wat verder vooruit. Toch was de tegenstander ons vandaag de baas en was hun passing beter. Ze verlegden het spel wat vaker, waarbij ze bij vlagen wel een speelstijl hanteerden die ons niet erg aanspreekt (aantal stevige overtredingen). ODC was geen partij om van de onder de indruk te zijn, maar vandaag was het zo’n dag waarop het allemaal ‘net niet’ lukte aan onze kant.

Als ware het een verlaat verjaardagscadeautje voor zichzelf, weet Jorn na een schot van Thymen de bal met de hak van richting te veranderen, waardoor het witte leer tegen het net rolt.
De teamspirit die na het juichen wordt getoond, is zeker het vermelden waard. De sfeer in het team is goed!

Wel bleek vandaag dat we ondanks een matig optreden niet van de mat gespeeld werden in deze klasse en dus staan er nog voldoende potjes op het programma, waar we ons niveau weer kunnen halen. Komende week weer volop aan de slag met de verbeterpunten en we hopen zaterdag weer op massale support te mogen rekenen!

PS Als iemand thuis nog een paar rubberkorrels tegenkomt, die horen eigenlijk in Boxtel te liggen… 😉