Verslag RFC 1 – GVV’63 1 (1-2)

683 1024 GVV'63

In Raamsdonkveer stond GVV ’63 voor de taak om de goede reeks na de winterstop door te trekken tegen RFC, een ploeg die de laatste weken ook prima resultaten boekt.

GVV ’63 startte voortvarend en binnen vijf minuten was de 0-1 voorsprong een feit. Stefan Blom gooide snel in op Sjoerd Kolkman die vervolgens Richan Kreling bediende en deze in de draai met links de 0-1 zag scoren. De thuisclub raakte hier echter niet door van de wijs en was al enkele malen gevaarlijk voor de goal van Maikel van Tuyl verschenen alvorens na een kwartier op gelijke hoogte te komen.

Via hun gevaarlijke rechtsbuiten werd de bal laag voorgezet en van dichtbij achter Maikel getikt. Deze snelle gelijkmaker gaf RFC duidelijk een boost en zij werden dan ook in de eerste helft de bovenliggende partij. De geel-zwarten verloren teveel duels en Maikel moest enkele malen als uit de kast halen om de gastheren van scoren af te houden. Behoudens een knappe actie van Daniel Bouma stelde GVV ’63 hier weinig tegenover en mocht dan ook niet klagen met de gelijke stand bij rust.

Na de rust bracht trainer Denny van Geffen Moezzamel Ahmadzai in om de gevaarlijkste man aan Raamsdonkveerse kant in bedwang te houden. Dit lukte behoorlijk en zo kwam er wat meer balans in de partij. Het meeste gevaar bleef echter komen van RFC.  GVV ’63 deelde wel enkele speldprikken uit, maar de lange doelman van de thuisclub werd daarmee niet in verlegenheid gebracht.

Aan de andere zijde had Maikel het aanzienlijk drukker en had hij een paar uitmuntende reddingen nodig om RFC van scoren af te houden. Toen iedereen zich verzoend had met een terecht gelijkspel ging er iets gruwelijk mis in de defensie van RFC. De linksback liet een bal doodleuk lopen voor de doelman die echter niets deed.

Hidde Boersma ging achter de bal aan en lag die breed op invaller Thomas van der Ley die op zijn gemak de bal in het lege doel kon wandelen en zo voor een niet meer verwachte driepunter zorgde voor GVV ’63.

Op Paaszaterdag staat er op Sportpark Maartenshof weer een onvervalste Waalderby op het programma. Om 15.00u wordt er dan afgetrapt tegen Haaften. Een wedstrijd die bij winst voor de Gamerenaren een veilige middenmoot positie oplevert. Voor Haaften geldt echter hetzelfde scenario, zodat er voldoende ingrediënten aanwezig zijn voor een spannende pot voetbal met hopelijk veel Gamerse supporters langs de lijn.