Verslag: SC Everstein 1 – GVV’63 1 (3-0)

1024 683 GVV'63

Na een wisselende voorbereiding begon dan eindelijk de competitie. GVV ’63 opende het seizoen aan de Lekdijk in Everdingen tegen Everstein, een titelfavoriet. Door blessures, schorsingen en een vrijgezellenfeest was het voor trainer Denny van Geffen puzzelen om een goed team de wei in te sturen.

De elf die aan de aftrap verschenen, met naar een jaar blessureleed ook weer Nick Ekelmans, deden het eerste halfuur zeker niet onder voor de thuisclub. Everstein had wat meer balbezit maar kwam geen moment gevaarlijk voor de goal van Maikel van Tuyl. Het was zelfs GVV ’63 dat op voorsprong had kunnen komen, maar Sjoerd Kolkman was te gehaast voor de goal en schoot in kansrijke positie naast.

Op weg naar de thee kwam het initiatief meer bij de gastheren te leggen, maar zij wisten geen bres te slaan in de defensie van de geel-zwarten en de 0-0 ruststand was dan ook even logisch als terecht.

Na de kantwisseling beet GVV ’63 gelijk van zich af en probeerde Everstein terug te dringen, wat echter geen gevaar op leverde voor de goal van de kleine Eversteinse keeper. Aan de andere zijde moest Maikel echter na tien minuten capituleren toen de Gamerse verdediging de bal niet uit de doelmond kreeg en Everstein op 1-0 kwam.

Na deze goal probeerde GVV ’63 de bakens te verzetten, maar kon het Everstein in jacht op de gelijkmaker niet in verlegenheid brengen. Het was zelfs de thuisclub die in de 72e minuut andermaal het net wist te vinden na defensief geklungel aan Gamerse zijde.

De elf van Denny van Geffen gingen hierna 1 op 1 voetballen in de achterhoede om de aansluitingstreffer te vinden. Laatkomer Richan Kreling was er met een schitterende, bekeken bal nog het dichtst bij, maar de binnenkant van de paal voorkwam een doelpunt, even als snel hierna een laat vlagsignaal van de Eversteinse grensrechter op een inzet van opnieuw Richan. Door de Gamerse dadendrang ontstond er ruimte voor de thuisclub en deze maakte dan ook vlak voor tijd de 3-0, wat tevens de eindstand werd.

Al met al wel een verdiende nederlaag, maar zeker ook geflatteerd. Hopelijk kan de staf volgende week weer over een volle selectie beschikken. Want dan komt Vuren op bezoek. Deze ploeg zette het hoog aangeslagen Haaften met maar liefst 7-2 te kijk. GVV ’63 kan dus de borst nat maken tegen Vuren, maar met steun van het thuispubliek moet een goed resultaat kunnen lukken. Op Sportpark Maartenshof wordt om 15.00u afgetrapt.