Verslag SSC’55 1 – GVV’63 1 (1-1)

1024 683 GVV'63

Na drie weken niet gespeeld te hebben in competitieverband moest GVV ’63 in Sprang-Capelle aan treden tegen de geel-zwarten van SSC ’55. De gastheren draaien een zwak seizoen en zijn dan ook hekkensluiter in 3D. Het veld en het weer waren goed, dus niets stond een lekkere pot voetbal in de weg. GVV ‘63 miste de afwezige Stefan Blom en zag in de winterstop topscorer Mathijs Libbers afhaken i.v.m. verandering van werk.

Toch waren het de Gamerenaren die het initiatief namen en op zoek gingen naar de openingstreffer. Deze viel echter niet en langzamerhand  ging de thuisclub van zich afbijten.  Bovendien werden ze in het zadel geholpen door weinig doortastend optreden van de Gamerse defensie die tot driemaal toe SSC ’55 gevaarlijk voor de andermaal uitstekend  keepende Maikel van Tuyl  zag verschijnen, overigens zonder vervelende gevolgen.

De in het wit gestoken geel-zwarten van GVV ’63 zette hier ook enkele goede aanvallen tegenover zonder de goalie van SSC ’55 in verlegenheid te brengen. Ook waren er enkele momenten die wellicht met een strafschop hadden kunnen worden bestraft. Bij een van deze momenten raakte Dennis de Bruin dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Jordy van Tuyl. Gescoord werd er voor de thee niet meer en 0-0 was dan ook de ruststand.

GVV ’63 leek na de kantwisseling de zaken energieker aan te pakken en nam in de 55e minuut dan ook de leiding. Richan Kreling tikte een pass van Karim Kaaouass door op Daniel Bouma en deze faalde voor de doelman niet en de 0-1 was geboren. SSC ’55 gaf zich echter niet zomaar gewonnen en deed er nog eens een schepje bovenop. Een en ander resulteerde al snel in enkele hachelijke situaties voor de neus van Maikel en een kwartier later werd dan ook de gelijkmaker achter Maikel binnen gekopt.

De Wespen wilden meer en Maikel werd dan ook enkele malen op de proef gesteld, maar hield zijn goal op prima wijze schoon. Tussendoor was Richan met twee kopballen helaas niet in staat geweest om de Gamerenaren opnieuw op voorsprong te brengen. Aangezien ook SSC ‘55 niet meet tot scoren kwam eindigde deze matige wedstrijd in een terechte 1-1 uitslag.

In Nieuwendijk is komende zaterdag om 14.30u Altena de volgende opponent. De thuisclub is aan een indrukwekkende opmars bezig en GVV ’63 zal dan ook vol aan de bak moeten en uit een ander vaatje moeten tappen dan in hun laatste wedstrijd. Met steun van de nodige aanhang moeten de geel-zwarten alles geven om een mooi resultaat te boeken.