Verslag Theole JO11-1 – GVV’63 JO11-1 (2-3)

1024 683 GVV'63

Zo! Zwaarbevochten, maar toch drie punten vanuit Tiel. Ik heb ze in het zijvak van de kledingtas gestopt.

Met de vorige ontmoeting bij Theole nog in gedachten, werd onze jeugd deze ochtend gewaarschuwd voor onderschatting. Toch begonnen we op een vroeg tijdstip behoorlijk mat en gezapig aan de wedstrijd. Wel wisten we in de eerste helft veel kansen te creeeren, maar door wat pech en een gebrek aan echte scherpte en overtuiging konden we de bal niet over de doellijn krijgen. Bovendien viel de keeper van de tegenstander op door zijn acties en inzet.

Wat gemopper op elkaar in de rust werd door de trainers meteen de kop in gedrukt. Want er was nog niets aan de hand. Na rust kwamen we door een mooie pass van Thymen op onze spits, die vervolgens beheerst afrondde, op voorsprong. Het was echter van korte duur, want we waren de controle volledig kwijt.

Niets lukte, niemand was echt alert, er werd geen duel gewonnen, overal te laat, en er lag enorm veel ruimte tussen aanval en verdediging. We verloren duels en niet veel later stonden we zelfs achter. De ‘Theoleaanse’ speler zal zeggen dat hij bewust mikte, maar Jorn en ik zijn het erover eens dat het een afzwaaier was die ‘op zn Van Basten’s’ binnenviel.

Het vierde kwart brak aan. We werden fel en begonnen duels te winnen. In de punt wist Sam de bal te krijgen en punterde na een actie tussen wat verdedigers door de bal weer in het net. De ontlading bij het team was mooi, maar we gingen voor meer.

Na een voorzet van Noud kopte Thymen bij de tweede paal zeer fraai binnen. De winst was binnen handbereik. Theole had in de tweede helft ook kunnen scoren, want ze raakten meermaals de paal. Uiteindelijk; gewonnen!

Al met al een lastig potje. Theole is voor ons geen fijne partij. Teveel mensen voor hun goal, te weinig diepte voor onze snelle aanvallen, teveel gemopper in t veld. En vooral te weinig scherpte bij ons. Teveel richting de ondergrens, en te weinig spe(e)l(st)ers van ons waren echt heel goed vandaag. Zo kan het weleens gaan!

Complimenten aan de rechtsachter van Theole, dat meisje stond haar mannetje. Geen enkele van onze aanvallers kwam haar voorbij.

We staan weer met de voeten op de grasmat (lees: vloer)! Maandag gaan we eerst trainen. En daarna analyseren. Sommigen stelden vandaag vragen, of wisten niet goed wat ze kunnen verbeteren…dat bespreken we maandag!

Fans, was-moeder en lezers: allen bedankt en goed weekend!