Verslag: Wadenoijen Jo11-1 – GVV’63 JO11-2 (3-11)

600 265 GVV'63

Vandaag zette het mooie voetbalweer zich door net als vorige week. Nu was het afwachten of dit ook zou gaan gelden voor de resultaat.

We begonnen wat slap aan de wedstrijd en waren onder de indruk van de stevige jongens en een meisje van het andere team. Toch ging de wedstrijd gelijk op en kregen we beide voorzichtig wat kansen. Door goed keeperswerk van de tegenstander kwamen wij niet tot scoren en werd het door onze wat afwachtende houding 1-0 voor Wadenoijen. De wedstrijd kabbelde wat voort en het werd alsnog 1-1 door Noud. Daarna was het 2x Wadenoijen van afstand die Jochem (de vervanger van Yari de 1e helft) kansloos liet. Voor rust hadden we nog pech na enkele solo’s van voor naar achter van Noud maar uiteindelijk legde hij de bal breed op Fariz die knap de 3-2 maakte.

In de rust merkte de spelers dat ze beter konden dan ze lieten zien, dat ze gemakkelijk de wedstrijd moesten winnen maar hadden wel wat vragen wat ze het beste konden doen. Wat omzettingen gedaan als trainer en boordevol zelfvertrouwen stapten we het veld weer op.

Direct lieten we zien wat we konden en was het Noud die de 3-3 liet aantekenen. Aansluitend was het wederom Noud die zorgde voor de 3-4. Het team was los. Achterin wonnen Koen, Jørn en Aidan alle duels en voetbalde we via het middenveld ons naar kans op kans. Elke opbouw van achteruit van Wadenoijen werd door Thymen onschadelijk gemaakt en die daardoor andere beter liet voetballen.

Wat ondankbaar lijkt werd vandaag tot kunst verheven met een boel zelfvertrouwen tot gevolg. Yannick die de 2e helft in het doel stond zette de verdediging neer zodat hij zelf niet veel meer te doen kreeg. Hierdoor konden de aanvallers door met kansen creëren. Fariz maakte de 3-5, Noud de 3-6, Jochem de 3-7, Koen vanuit een penalty 3-8. Kans op kans creëerde we en we gingen door met scoren. Thymen 3-9 en Noud (zegt zelf) de 3-10 en Jochem sloot af met de 3-11.

Het was dus niet alleen mooi weer maar ook een mooie dik verdiende uitslag waarbij we met plezier hebben gevoetbald, we er als team voor elkaar stonden en we elkaar doelpunten gunden door niet egoïstisch te zijn.

Mooi resultaat als team waar iedereen mag uitblinken maar dit alleen kan door de inzet van iedereen eromheen. Op elke plek hebben we laten zien het elke week beter te gaan doen met elkaar en voor elkaar. Zeker de 2e helft leek het wel of Wadenoijen niet meer mee deed of konden. Conditioneel zijn we elke week sterker maar de laatste weken ook voetballend.
Top gedaan ?. Jørn bedankt voor het meehelpen.