Vuren 1 – GVV’63 1 (0-2)

1024 683 GVV'63

Op een erbarmelijk slecht veld in Vuren stond de belangrijke wedstrijd tussen de gelijknamige thuisclub en GVV ’63 op het programma. Winst was het enige dat telde voor beide ploegen om uit de onderste regionen weg te komen. Een gelijkspel zou voor geen van tweeen iets op leveren.

Of het nu aan het veld lag, of aan de zenuwen was niet duidelijk, maar het eerste half uur was van een zeer bedenkelijk niveau. Vuren had iets meer de bal, maar pas na een half uur hoefde doelman Maikel van Tuyl voor het eerst in actie te komen. Meteen hierna kreeg Nick Ekelmans een prima kans om te scoren van een meter of elf, maar zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Dit waren gelijk ook de enige noemenswaardige wapenfeiten van de eerste helft. Het publiek had meer genoten van het mooie weer dan van het voetbal.

Na de rust bleef het veld slecht en het spel werd iets beter zonder na grote hoogte te stijgen. In de 53e minuut was het de gevaarlijkste man aan Gamerse zijde die scoorde. Van 30 meter schoot Sjoerd Kolkman op de goal van Vuren en zag de bal tegen het net verdwijnen, waarbij de doelman van de gastheren er niet goed uitzag.

Vuren moest na deze achterstand meer risico nemen om gelijk te maken. Er kwamen wel wat corners voor de thuisclub maar die waren telkens een prooi voor de solide ogende defensie van de geel-zwarten. Vuren bleef tot het eind hoop houden op een beter resultaat, hetgeen niet hun eigen verdienste was, maar enkel kwam door het feit dat de mannen van Denny van Geffen veel te slordig om sprongen met de ruimte die Vuren bood. Nick, Richan Kreling, Daniel Bouma en invaller Mitchel Springer lieten na om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien.

Het duurde tot de 10e minuut van de blessuretijd voor de 0-2 eindstand op het bord verscheen. De immer hard werkende Moezzamel Ahmadzi snelde van de middellijn af richting de Vurense goal, omspeelde keurig de doelman en schoof de 0-2 eindstand in het lege doel.

Het voetbal was niet alles op dit hobbelige veld, maar het eindresultaat uitstekend. Hopelijk kan de positieve lijn van de laatste weken worden doorgetrokken in de match van komende zaterdag. Voor GVV ’63 staat er dan opnieuw een uitwedstrijd op de rol. Om 14.30u word er in Andel afgetrapt tegen het grillige en altijd lastige Sparta ’30. Gamerse steun is altijd welkom.