VV Zwaluwe- GVV’63 (1-3)

1024 682 GVV'63

Op deze druilerige zaterdagmiddag hadden toch nog redelijk veel supporters van GVV ’63 over lage dijkjes en langs weidse akkers de weg naar Lage Zwaluwe gevonden voor de confrontatie tussen Zwaluwe en GVV ’63. Voor beide partijen een uiterst belangrijke pot, waarbij beiden alleen baat hadden bij winst.

De mannen van Denny van Geffen hadden het eerst kwartier een licht overwicht, echter zonder gevaarlijk te worden voor de goal van de kleine, luidruchtige doelman van Zwaluwe.

Het was zelfs de thuisclub die hierna op voorsprong kwam toen zij voor het eerst deze match voor het doel van Maikel van Tuyl verscheen en van dichtbij de 1-0 binnen tikte.

GVV ’63 leek even van slag maar wist zich toch vrij snel te herpakken. Er ontstonden dan ook kansen voor de Gamerenaren. Richan Kreling, vervanger van de zieke Mathijs Libbers, miste enkele riante mogelijkheden en Michel Kooijman had wellicht meer voor eigen succes moeten gaan, in kansrijke posities, dan afleggen op een medespeler.

GVV ’63 bleef op zoek naar de gelijkmaker en werd daar op het halfuur mee beloond. Een fraai aangesneden vrije trap van wie anders dan Jeffrey van der Meijden werd keurig binnen gekopt door Daniel Bouma, en de 1-1 was een feit.

De geel-zwarten wilden duidelijk meer en bleven dan ook druk houden op de goal van Zwaluwe. De beloning kwam een minuut of vijf voor rust. Na een splijtende pass van Dennis van Riel liet de bewegelijke Michel de achterhoede van Zwaluwe zijn hielen zien, hield het hoofd koel en zorgde beheerst voor de 1-2 ruststand.

De tweede helft was enkele minuten aan de gang toen Michel dit kunststukje herhaalde en voor 1-3 zorgde. De wedstrijd viel hierna min of meer in het slot. Zwaluwe bleek onmachtig en GVV ’63 verzuimde om meer afstand te nemen van thuisclub.

Na een terechte rode kaart voor een Zwaluwenaar, waar zij in het eerste bedrijf nog aan rood ontsnapte, gooide de thuisclub er fysiek nog een schepje bovenop. Een en ander leverde enkele corners op voor Zwaluwe, maar geen gevaar voor GVV ’63.

Logisch gevolg hiervan was dan ook dat 1-3 de eindstand werd en GVV ’63 terecht het West-Brabantse land verliet met drie punten.

Volgende week zaterdag komt MVV ’58 uit Meteren naar Sportpark Maartenshof. Drie punten zijn andermaal noodzakelijk om de blik naar boven te blijven richten. Hopelijk zijn er weer veel Gamerenaren aanwezig als er om 15.00u wordt afgetrapt.