Wilhelmina JO12–1 – GVV’63 J012-1 (1-2)

512 342 GVV'63

Het leek er vandaag even op dat onze keeper Yari zijn wedstrijd op een ‘slof en een nieuwe voetbalschoen’ moest spelen, want onze sluitpost was één schoen kwijt.

Gelukkig bleek deze tijdens de wandeling naar de kleedkamer te zijn gevallen. De opdracht vandaag was heel simpel voor het treffen met Wilhelmina, de nummer 2 van de ranglijst; lekker voetballen tijdens onze laatste wedstrijd op een half veld en speel vanuit je positie en vanuit plezier.

En dat lukte vanaf de aftrap, tegen een tegenstander die heel sportief en open voetbalde.
Er ontstonden dan ook wat kansjes over en weer, maar tot echt gevaarlijke situaties kwam het in het eerste kwart nog niet. Met name onze verdediging ving alles op en liep de aanvallen van Wilhelmina dicht.

Op een wederom smal en lang kunstgrasveld, stroopten wij als geel-zwarten de mouwen op z’n Gamers op en werkten we hard.
Na wat wissels in het tweede kwart bleven we aanvallen. Een diepe bal van Yari belandde bij Sam die kon doordraaien en een man voorbij speelde. Het lukte hem voor het eerst vandaag om de bal voor zijn linker te krijgen. Een schot op doel bleek onhoudbaar voor de keeper en dus stonden we in Den Bosch op voorsprong.

Het doelpunt werd enthousiast gevierd, met name omdat de jongens en meiden beseften dat we bij winst naar de derde plaats op de ranglijst konden klimmen. Bij verlies zouden we vijfde worden en dat zou gezien ons spel van dit seizoen toch wat ondermaats voelen.

Kort voor rust schoof een speler van Wilhelmina met de bal aan de voet het doelgebied in. Ofschoon Nick, Koen en Yari hem correct probeerden af te stoppen, besloot de goed fluitende scheidsrechter toch een penalty te geven. Na een keurig ingeschoten bal stond het weer gelijk. Wilhelmina kreeg weer hoop, maar wij gaven ook niet op.

In de tweede helft namen we heel voorzichtig aan de overhand en kregen we meer kansen. Uiteindelijk resulteerde dit in een wat rommelige situatie voor het doel van onze tegenstander, waarna Thymen de bal uiteindelijk binnen kon tikken/frommelen. Yes, het was 1-2; nu was het zaak om de boel achterin dicht te houden en de punten mee naar huis te nemen. En dat lukte heel goed, want Wilhelmina werd nauwelijks nog gevaarlijk. Ofschoon ze snelle aanvallers hebben, kwamen ze niet voorbij onze verdediging.

Vandaag hebben we onszelf een mooie dienst bewezen door te winnen. Trots en een tevreden gevoel hebben de overhand. In een heel spannend en gelijkwaardig duel heeft onze verdediging er vandaag voor gezorgd dat we konden winnen; zij gaven achterin niets weg!

Daarbij een alerte Yari, actieve middenvelders en hard werkende aanvallers; we maakten deze winst vandaag tot een ware TEAMPRESTATIE!
Een derde plaats in de competitie is ons eindresultaat, slechts 3 puntjes achter de kampioen HRC. Op sportiviteit hebben wij het van hen sowieso gewonnen. Maar ook voetballend hebben wij hen punten afgepakt, hetgeen ons ook lukte tegen andere hoog geplaatste teams. We hebben on zelf in een aantal wedstrijden tegen Maliskamp, Engelen en Den Dungen het kaas van het brood laten eten. Zonde! Echt! Want er had een kampioenschap in gezeten. En dat had deze prachtige lichting van GVV ook verdiend. Maar geen nood – alle fans en de trainers hebben veelvuldig genoten van de prestaties van de JO12.

We gaan deze competitie-helft afsluiten en bereiden ons dan voor op een groot veld. Dan gaat het pas echt beginnen. Voor de papa’s en mama’s die meer willen weten over buitenspel: maandagavond op een koud en guur veld leggen we je alles graag uit! ?

Prachtig gedaan vandaag, jongens en meiden! Overwinningen smaken toch altijd zoet.