Verslag: LRC – GVV’63 2 (2-4)

Vandaag namen we het op tegen de mannen uit Leerdam. Uit de voorgaande wedstrijden van hun werden we niet heel veel wijzer, eenmaal winst en eenmaal verlies. Er moest kortom weer hard gestreden worden voor de 3 punten vandaag.

Echter wat ik hierboven beschrijf kwam de eerste helft nauwelijks aanbod. We liepen constant achter de feiten aan. Wat resulteerde in 2 van richting veranderde schoten van LRC 5, 2-0 achter in de 1e helft! Zelf hadden we een aantal kansjes maar daar gingen we onzorgvuldig mee om. Een kopbal van Sander ging onderkant lat eruit niet veel later een kopbal van Erik die het doel net miste. Een solo van Thomas stierf in schoonheid door voor eigen succes te gaan waar afleggen een betere optie was. Enkele minuten later werd Richan getorpedeerd door de keeper van LRC echter vond de bijzonder slechte scheidsrechter van vandaag het geen penalty…

Na de nodige omzettingen in de rust: Thomas, Jan, Mark eruit, Jochem, Koen en Patrik erin. In de 2e helft hebben we het Gameren 2 gezien zoals het zou moeten. Veel strijd, lopende mensen en op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 4e minuut van de 2e helft een strakke vrije trap van Richan waarna Jordy hem bij de 1e paal kon binnen tikken 2-1. Een minuut of 10 later kwam de keeper van LRC uit echter kopte een verdediger de bal terug waarna de bal langzaam het doel in ging 2-2. LRC had in de 2e helft niks in te brengen tegen het felle spel van Gameren 2. Dit resulteerde in een kans voor Jordy een schot voorlangs. 5 minuten later een afvallende bal vanuit een corner. Onze topscoorder Erik nam de bal aan op de borst en volleerde de bal in de bovenhoek 2-3!  Hierna was het verzet gebroken bij de thuis spelende ploeg. Veel overtredingen vanuit hun kant, veel kansjes vanuit onze kant. Richan nog met een schot op de lat. 2 minuten voor tijd Jochem met een afstandschot voor de 2-4! De buit is binnen maar een makkelijke wedstrijd was het zeker niet.

Volgende week de derby thuis tegen Kerkwijk 2. Weer een hele andere wedstrijd waarin we vol voor de 3 punten gaan!

Doelpuntenmakers: Jordy, Eigen doelpunt. Erik en Jochem