Verslag: GVV’63 1 – SV Capelle 1 (1-1)

1024 684 GVV'63

Het vlot scorende sv Capelle was op deze gure zaterdag de tegenstander van GVV ’63 op de eigen Maartenshof. De bezoekers zijn na een sterke competitiestart terug gevallen op de ranglijst maar hebben wel de tweede periodetitel op zak. Dat de Brabanders nog steeds over een goede ploeg beschikken lieten ze met name in de eerste helft regelmatig zien. De achterhoede van GVV ’63 had dan ook zijn handen vol aan de soepel combinerende voorwaartsen van Capelle.

Doelman Maikel van Tuyl moest dan ook regelmatig zijn kwaliteiten tonen om de bezoekers van score af te houden. Dit lukte lang, maar na een half uur kwam Capelle na een snelle aanval op 0-1. Ondertussen hadden de geel-zwarten ook regelmatig op de deur van Capelle geklopt zonder tot scoren te komen ondanks meerdere gevaarlijke hoekschoppen. Ook raakte Richan Kreling de paal. Capelle bleef tot aan de rust de bovenliggende partij maar moest op zijn hoede blijven voor de Gamerse aanvallers. Tot aan de thee vielen er echter geen goals meer.

In de tweede helft moesten de mannen van Denny van Geffen tegen de harde wind opboksen, maar dat weerhield ze er niet van zo snel mogelijk de gelijkmaker te zoeken. Binnen het uur stond deze dan ook op het bord. Een scherp aangesneden corner van Richan Kreling werd door Thomas van der Ley koppend in 1-1 omgezet.

Thomas kreeg snel hierna de kans om GVV ’63 op voorsprong te zetten maar zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal. De Capellenaren namen geen genoegen met een gelijkspel maar kregen geen gaatje gevonden in de andermaal solide ogende Gamerse achterhoede. Ook GVV ’63 wilde meer dan een punt en dit leverde dan ook een boeiend voetbalgevecht op. Nick Ekelmans was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn harde kopbal spatte uiteen op de lat boven de Capelle-goalie. Toen de prima leidende arbiter Van Dalen een einde maakte aan deze aantrekkelijke en sportieve wedstrijd waren beide partijen dan ook tevreden met de puntendeling.

Aanstaande zaterdag moet GVV ’63 op bezoek bij rode lantaarndrager SSC ’55 uit Sprang-Capelle. De Vrijhoevenaren vechten voor hun laatste kansen tegen degradatie dus kunnen de Gamerenaren een hete middag verwachten want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. Aftrap is, met wellicht veel GVV-ers langs de lijn, om 14.30u.