Verslag GVV63 – BZC’14 (3-1)

1024 768 GVV'63

Op een zonovergoten en druk bevolkt Sportpark Maartenshof stond de derby tussen koploper GVV ’63 en laagvlieger BZC ’14 op het programma. Vooraf gaand aan de wedstrijd was er een zeer indrukwekkend eerbetoon voor de deze week overleden Moeder van GVV ’63

Bartje Bambacht die besloten werd met een al even indrukwekkende minuut stilte voor dit clubicoon.

Toen de bal eenmaal aan het rollen ging maakten de elf van Denny van Geffen een verlammende indruk en bakten er in het eerste gedeelte bitter weinig van. Kansen deden zich dan ook niet voor. In de loop van de eerste helft kroop de fusieclub uit Brakel en Zuilichem voorzichtig uit zijn schulp en klopte enkele keren bij Maikel van Tuyl op de deur zonder gevaarlijk te worden.

Het venijn zat in staart van de eerste 45 minuten. Eerst zag Nick Ekelmans zij kopbal goed gepakt worden door de doelman van de gasten die even later hulp kreeg van een verdediger die de bal van de lijn haalde. Maar het waren de bezoekers die in de toegevoegde tijd balverlies op het middenveld afstraften en zo voor een niet onverdiende 0-1 ruststand zorgden.

Na de thee en wellicht een donderspeech pakte GVV ‘63 de zaken duidelijk energieker aan en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de gasten. Daniel Bouma en Dennis van Riel namen de geel-zwarten bij de hand en het was dan ook geen toeval dat beiden de 0-1 achterstand ombogen in een 2-1 voorsprong. Dennis zorgde op aangeven van Michel Kooijman voor de gelijkmaker door fraai de bal in de kruising te schieten.

Toen Daniel al even fraai de 2-1 binnen kopte na een prima vrije trap van Patrick Kooijman was het verzet van de fusieclub gebroken en had de thuisclub verder uit kunnen lopen dan de 3-1 eindstand die na 90 minuten op het bord stond. Die eindstand kwam van de voet van de sterk ingevallen Julian Ringelberg die wederom liet zien met een kans wel raad te weten.

Zaterdag 2 april is Meteren de volgende halte voor GVV ’63 in deze competitie. Met MVV ’58 heeft GVV ’63 nog een appeltje te schillen na het onnodige en teleurstellende gelijkspel in de heenwedstrijd. Om 15.00u wordt er afgetrapt voor waarschijnlijk een grote aanhang van de Gamerenaren.